Видобуток нафти

Видобуток нафти "заморозять" тільки за згоди всіх виробників

Укрінформ
Саудівська Аравія, Катар, Венесуела і Росія готові заморозити видобуток нафти на рівні січня 2016 року тільки в тому разі, якщо інші нафтовиробники приєднаються до цієї ініціативи.

Таке повідомлення зробила за підсумками переговорів, які відбулися в столиці Катару Досі, прес-служба міністерства енергетики РФ.

"За підсумками зустрічі чотири країни - Росія, Саудівська Аравія, Катар і Венесуела - готові зберегти в середньому в 2016 році обсяги видобутку нафти на рівні січня 2016 року і не перевищувати його. Рішення буде прийняте, якщо інші виробники приєднаються до цієї ініціативи", - пояснив міністр енергетики РФ Олександр Новак.

Уточнюється, що в зустрічі взяли участь міністр нафти і мінеральних ресурсів Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі, міністр нафти Катару Мохаммед аль-Сад і міністр нафтової і гірничорудної промисловості Венесуели Еулохіо дель Піно.

Речник президента РФ Дмитро Пєсков у вівторок відмовився коментувати прийняте чотирма країнами рішення про замороження рівня видобутку нафти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-