Росія не обмежувала рух українських перевізників - Мінекономіки

Росія не обмежувала рух українських перевізників - Мінекономіки

Укрінформ
У Міністерстві економічного розвитку та торгівлі спростовують інформацію про те, що Росія обмежила рух українських перевізників.

Про це повідомила на своїй сторінці Facebook заступник міністра економрозвитку Наталія Микольська.

"Зазначу, розповсюджена 13-14.02 інформація, що Росія обмежила перевезення українських перевізників не відповідала дійсності. Єдині обмеження, які діяли - це транзит до Казахстану через РФ товарів "під ембарго". Зафіксовані поодинокі випадки проблем з перетином кордону РФ українськими водіями", - повідомила вона.

Микольська також повідомила, що засідання уряду щодо російських перевезень через Україну відбудеться о 17 годині в понеділок. "Розглядатиметься ситуації з перевезеннями вантажним автотранспортом, зареєстрованим в РФ та забороною РФ руху вантажного автотранспорту з України", - написала вона.

Як відомо, з 4 січня 2016 року РФ запровадила повну заборону на транзит товарів з України через свою територію. 

1 лютого Росія призупинила рух вантажоперевезень з Польщею, через що російські далекобійники прямують у країни Євросоюзу через Україну.

Як повідомляло агентство, блокування вантажного автотранспорту з РФ, що через український кордон транзитом прямує у країни ЄС і шенгенської зони, активісти здійснюють у Закарпатській, Чернівецькій, Львівській, Волинській, Рівненській та Житомирській областях з 12 лютого.

У Мінтрансі РФ заявили, що рух вантажних автотранспортних засобів, зареєстрованих в Україні, на території РФ припинено - в якості заходу у відповідь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-