У Яресько сказали, куди може піти черговий транш МВФ

У Яресько сказали, куди може піти черговий транш МВФ

Укрінформ
Невелика частина з траншів від Міжнародного валютного фонду може бути направлена на фінансування бюджету. Звісно, якщо Рада директорів фонду схвалить рішення про виділення допомоги.

Про це UA|TV сказав заступник міністра фінансів України Артем Шевальов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є програма траншів Міжнародного валютного фонду - це $5,7 млрд. Теоретично ця дискусія завжди мала місце. Ми можемо говорити з Міжнародним валютним фондом про те, що невелика частина цих коштів буде направлена не тільки на поповнення золотовалютних резервів, а і на фінансування бюджету", - сказав Шевальов.

Згідно з презентацією, що була представлена журналістам у п'ятницю, Міністерство фінансів розраховує на надходження до бюджету у розмірі $500 млн від фонду. Коментуючи презентацію, директор департаменту управління держборгом Міністерства фінансів Галина Пахачук сказала, що ця сума "не є критичною для фінансування наших виплат у валюті".

Загалом, цьогоріч Міністерство фінансів планує отримати від зовнішніх джерел $8-10 млрд запозичень, враховуючи випуск облігацій під гарантію США, надходження двох наступних траншів за програмами макрофінансової допомоги, ЄС, уряду Японії та інших джерел, заявив заступник міністра фінансів.

Шевальов додав, що цьогорічні витрати на обслуговування боргів становитимуть 99 млрд грн. Водночас, від розміщення валютних облігацій внутрішньої державної позики Мінфін планує в 2016 році залучити $1,6 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-