"Дельта Банк" розкрив таємницю вкладів невістки Гонтаревої (уточнено)

Укрінформ
До уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію АТ "Дельта Банк" звернулася невістка голови НБУ Гонтарєва Валерія Владиставівна з пропозицією оприлюднити інформацію про її кошти, які були розміщені в цьому банку.

Це пов'язано з тим, що останнім часом в соцмережах і ЗМІ з'явилася перекручена інформація з цього приводу, йдеться на сайті фінустанови.

Згідно з наданим Гонтарєвою дозволом на розкриття інформації, яка містить банківську таємницю, "Дельта Банк" повідомляє наступне: "станом на 03.03.2014 (за рік до введення тимчасової адміністрації в АТ "Дельта Банк") на ім'я Валерії Владиславівни Гонтарєвої було відкрито 5 банківських рахунків у національній та іноземній валютах (у тому числі 4 поточні рахунки і 1 депозитний рахунок). Загальна сума коштів, що надійшла на зазначені рахунки Гонтарєвої В.В. після відкриття рахунків становила 406,0 тис. грн".

Рік потому (3 березня-2015, коли ввели тимчасову адміністрацію) залишок коштів на рахунках Гонтарєвої становив 169,9 тис. грн.

"Відповідно до закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" розмір належної Гонтарєвій В.В. суми гарантованого відшкодування за вкладами в АТ "Дельта Банк" становив 169,9 тис. грн", - відзначили в прес-центрі.

За даними ЗМІ, Національне антикорупційне бюро розпочало досудове розслідування за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України стосовно голови Нацбанку Валерії Гонтарєвої. Йдеться про депозити сина Гонтарєвої на рахунках "Дельта Банку", який нібито вивів всі гроші в лютому 2015 року - перед визнанням фінустанови неплатоспроможною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-