В МВФ назвали умови наступного траншу для України

В МВФ назвали умови наступного траншу для України

Укрінформ
У МВФ поки не можуть назвати дату наступного засідання Ради директорів щодо прийняття рішення по третьому траншу для України, втім наголошують, що це залежить від прогресу по реформах, а також від ясності по статусу уряду і коаліції. 

З такою заявою виступив у четвер у Вашингтоні офіційний представник МВФ Джері Райс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

"Я не можу назвати дату, коли Рада директорів підбиватиме підсумки другого перегляду. Це дійсно залежить від вирішення відкритих питань, але також від наявності ясного розуміння щодо статусу уряду та коаліції", - зауважив представник Фонду.

Він пояснив, що "відкриті питання" передбачають, насамперед, необхідність реалізації реформ державного управління та боротьби з корупцією, які з самого початку "були центральною частиною програми МВФ" для України.

Райс наголосив, що МВФ "залишається в повній взаємодії з українською владою", втім у Фонді очікують більшого прогресу по реформах в Україні. За його словами, з українського боку "було досягнуто повільного прогресу" в покращенні системи врядування та боротьби з корупцією, а також у зменшенні впливу особистої зацікавленості в реалізації політики. 

"Ми продовжуємо взаємодіяти з Україною та її владою щодо програми, з низки питань, які підкреслює ця програма", - зауважив Райс, підкресливши, що спільна мета Фонду і української сторони полягає в поверненні стійкого економічного зростання та створенні робочих місць в Україні.

Подальше рішуче виконання цих реформ є ключем для завершення другого перегляду МВФ по Україні, констатував Райс.

Водночас представник Фонду зауважив, що це не означає провалу програми з боку України. "Влада забезпечила важливе просування вперед у стабілізації економіки, бюджетний дефіцит знижено, економічне зростання поступово повертається, інфляція знижується. Отже, прогрес має місце, і я хочу це відзначити, але життєво необхідно, щоб Україна та її керівництво посилило й поглибило реформаторські зусилля для підтримки таких необхідних трансформацій для української економіки", - наголосив Райс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-