Мінфін обіцяє революцію №2 у держфінансах

Мінфін обіцяє революцію №2 у держфінансах

Укрінформ
Міністерство фінансів України сьогодні, 11 лютого, виносить на розгляд Кабінету Міністрів концепцію "Прозорий бюджет".

Про це під час круглого столу "Рік прийняття закону України "Про відкритість використання публічних коштів, перші підсумки та перспективи" сказала заступник міністра фінансів Оксана Маркарова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні на засіданні Кабміну ми будемо представляти, що ж таке наша концепція "Прозорий бюджет". Ця концепція - це революція №2 у сфері державних фінансів. Ми хочемо вперше повноцінно об'єднати аналітичні системи і бази даних міністерства фінансів, Фіскальної служби та Казначейства", - сказала Маркарова.

Також вона наголосила, що наразі ця концепція вже була схвалена громадською радою при Мінфіні і робочою групою Е-Дата, і додала, що концепція "прозорого бюджету" має стати повноцінною інформаційною інтегрованою системою, яка б охоплювала б усі публічні фінанси України.

"На сьогодні кожен із нас (відомства. - Ред.) має досить великий обсяг інформації, у нас є певні алгоритми обміну цією інформацією, однак вони не знаходяться в одному місці, де їх можна було б аналізувати на предмет ефективності", - сказала заступник міністра фінансів.

За словами Маркарової, у випадку підтримки Урядом концепції "прозорого бюджету", Мінфін отримає інструмент, який дасть йому змогу поширити прозорість на питання публічних фінансів і отримати інструмент для прийняття ефективних управлінських рішень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-