У справі щодо посадовців Енергоатому допоможе ФБР

У справі щодо посадовців Енергоатому допоможе ФБР

Укрінформ
Кримінальне провадження стосовно посадових осіб Державного підприємства «Енергоатом» та ДП «Східно-гірничий збагачувальний комбінат» знаходяться на стадії отримання міжнародної допомоги.

Про це під час прес-конференції розповів директор Національного бюро розслідувань Артем Ситник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Є два провадження щодо службових осіб Державного підприємства «Східно-гірничий збагачувальний комбінат» і «Енергоатом». Ці провадження пов'язані з колишнім народним депутатом», - сказав Ситник.

За його словами, складність розслідування кримінальних проваджень полягає в тому, що корупційні схеми рідко закінчуються в Україні, а злочинці, які організовують виведення грошей з держпідприємств, частково реєструють підприємства в офшорах в Австрії, Швейцарії. "Тому певна робота проводиться для того, щоб виконання міжнародних доручень проходило якомога швидше", - пояснив директор НАБУ.

Він зазначив, що наразі НАБУ почало співпрацю з ФБР. НАБУ досягла домовленості з Федеральним бюро розслідувань США, відповідно якої фахівці цієї організації допомагатимуть українським детективам прослідковувати грошові потоки.

«Сподіваюсь співпраця буде плідною і виконання міжнародних доручень відбуватиметься набагато швидше», - підсумував Ситник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-