Нацбанк: поновлення співпраці з МВФ - життєво необхідне

Нацбанк: поновлення співпраці з МВФ - життєво необхідне

Укрінформ
Затримка з поновленням співпраці з Міжнародним валютним фондом може мати негативні наслідки для фінансової стабільності України.

Про це йдеться в коментарі НБУ у зв'язку з заявою директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард про можливість заморожування співпраці.

"Національний банк наголошує, що подальша затримка з поновленням співпраці з МВФ може мати негативні наслідки як для фінансової стабільності нашої держави, так і для рівня добробуту громадян", - зазначили у прес-службі.

Підкреслюється, що Нацбанк вживає заходів для забезпечення макроекономічної та фінансової стабільності: "Зокрема, з цією метою ми проводимо стриману монетарну політику для зниження інфляції до цільового рівня у 12% на кінець 2016 року, а також валютні інтервенції для згладжування надмірних коливань курсу гривні. Водночас досягненню цих цілей загрожують зовнішні шоки та внутрішня політична нестабільність".

"З огляду на це ми вважаємо життєво необхідним поновлення співпраці з міжнародними донорами і, в першу чергу, з Міжнародним валютним фондом", - заявили в НБУ.

"Відновлення співпраці з МВФ та іншими донорами є передумовою зростання міжнародних резервів до $19,6 млрд на кінець 2016 року. Також це буде слугувати позитивним сигналом для інших міжнародних донорів та для приватних – іноземних та вітчизняних – інвесторів, що матиме сприятливий вплив на платіжний баланс та стимулюватиме прискорення економічного зростання", - підкреслили у Нацбанку.

Нагадаємо, сьогодні директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард зробила жорстку заяву щодо України, в якій висловила сумнів, що наша країна надалі зможе успішно виконувати програму, підтримувану МВФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-