Гонконзька

Гонконзька "прокладка" має сплатити $7 мільйонів українській держкорпорації – суд

Укрінформ
Вищий господарський суд України задовольнив позов Державної продовольчо-зернової корпорації України щодо сплати $7 млн за поставлене зерно та компенсації збитків.

Про це йдеться у повідомленні Єдиного державного реєстру судових рішень України.

"Стягнути з Sonders Trading K/S Co., Limited на користь публічного акціонерного товариства (Державна продовольчо-зернова корпорація України) $5,3 млн заборгованості, $1,6 млн збитків та 73,080 тис. грн судового збору", - йдеться у повідомленні.

Приводом для позову стала несплата китайською компанією Neslot Limited проданої ДПЗКУ у березні 2014 року кукурудзи на суму $5,3 млн. Згодом зобов'язання по сплаті за отримане зерно перейшли до компанії Sonders Trading K/S Co., Limited, але і ця компанія не погасила борги перед ДПЗКУ.

За даними ЗМІ, впродовж 2013-2014 років через ряд офшорних компаній з Державної продовольчо-зернової корпорації було виведено більше $200 млн. Йдеться про позикові кошти, які були надані Китаєм ДПЗКУ. Загальна сума кредиту становила $1,5 млрд.

Однією з найбільш активних "прокладок", через яку виводилися кошти, була Sonders Trading K/S Co з Гонконгу. Це один з найбільших іноземних боржників ДПЗКУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-