Українцям нагадали про новий порядок декларування доходів

Українцям нагадали про новий порядок декларування доходів

Укрінформ
Кампанія декларування громадянами доходів, отриманих 2015 року, яка розпочалася 1 січня, триватиме ще 3 місяці - до 1 травня 2016 року. Декларування доходів відбувається згідно зі змінами та доповненнями, внесеними до Податкового кодексу України.

Про це нагадує Державна фіскальна служба.

"Кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2015 році триває з 1 січня до 1 травня 2016 року", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначають, що порядок декларування доходів регулюється розділом IV «Податок на доходи фізичних осіб» Податкового кодексу України з внесеними у 2015 році змінами та доповненнями.

Зокрема, подання декларації про майновий стан і доходи (далі - декларація) для фізичних осіб - платників податків обов'язкове у разі отримання ними наступних доходів: від двох і більше податкових агентів, від особи, яка не є податковим агентом, від іноземних доходів, від операцій з інвестиційними активами та від надання в оренду (суборенду), житловий найм (піднайм) нерухомості, якщо орендар є фізичною особою, яка не є суб'єктом господарювання.

Також у відомстві зазначають, що громадяни мають декларувати свої доходи, якщо отримали дохід від успадкування чи отримання у дарунок коштів, майна, майнових чи немайнових прав від осіб, які не є членами сім'ї першого ступеня споріднення, крім спадкоємців-нерезидентів, також за ухвалою суду, за якою прийнято рішення про зміну власника та перехід права власності на рухоме майно, та у разі отримання цільової благодійної допомоги не використаної та не повернутої благодійнику у строки, визначені законодавством та інше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-