ЄБРР профінансує українських аграріїв на 200 млн євро

ЄБРР профінансує українських аграріїв на 200 млн євро

Укрінформ
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) планує цьогоріч профінансувати український агросектор на 200 мільйонів євро.

Про це в інтерв'ю AgroPolit розповів старший радник ЄБРР у Східній Європі та Кавказі Антон Усов.

"Рік був непоганий: ЕБРР прокредитував АПК на 175 мільйонів євро. Це менше, аніж минулого року (в 2014 році - 250 мільйонів євро), але, порівняно з іншими секторами, - дуже хороший результат. У 2016 році кредитна планка для нас - 200 мільйонів євро. Так на початку січня очікуємо закриття договору «Українські аграрні інвестиції", - зауважив Антон Усов.

За його словами, для ЄБРР український агросектор є найцікавішим сектором економіки для інвестування. У 2015 році тривала співпраця з такими потужними компаніями як «Нібулон», «Кернер».

Експерт зазначив: поки що сподіватися на прихід великих гравців не доводиться, бо в Україні залишаються великі макроекономічні та політичні ризики, що суттєво знизили рентабельність українського агробізнесу. До того ж гравці ринку побоюються щодо ситуації в 2016 році, адже Парламент прийняв новий бюджет та зміни до Податкового кодексу.

«Проте, не зважаючи на всі ці проблеми, вітчизняний агробізнес залишився рентабельним і це є найбільшим досягненням 2015 року», - наголосив старший радник ЄБРР у Східній Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-