За рік аграрії залучили $500 мільйонів інвестицій

За рік аграрії залучили $500 мільйонів інвестицій

Укрінформ
Аграрний сектор України залучив півмільярда доларів іноземних інвестицій у минулому році.

Про це заявив в інтерв'ю газеті "День" міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

"Ми єдина галузь в Україні, яка показала такі вражаючі показники інтересу бізнесу за минулий рік. Агросектор залучив 500 мільйонів доларів іноземних інвестицій за минулий рік", - сказав Павленко.

Так, будівництво свого заводу в Україні розпочала транснаціональна корпорація, світовий лідер біотехнології рослин – Monsanto: "Ми маємо унікальний майданчик для вирощування насіння: чорнозем, опилення (немає проблем із ГМО) та сприятливий клімат".

Крім того, за словами міністра, компанія OilSeeds відкрила великий маслопереробний завод, вклавши майже $200 млн.

"Американська агропромислова компанія Bunge в кінці лютого відкриває в Україні величезний завод в Україні. Компанія "Суфле" і компанія "Карел" працюють на ринку України з перевалки зернових. Аграрна галузь сьогодні в Україні - це те, що створює робочі місця, наповнює бюджет і забезпечує надходження валюти", - розповів міністр.

Павленко також розповів про макропроекти: "Незабаром ми будемо презентувати проект зрошення, який забезпечуватиме до 100 тисяч робочих місць і півмільярда доларів інвестицій, і де задіяно п'ять областей". За його словами, це - проект зі Світовим Банком. "За рахунок цієї нової системи зрошення ми сподіваємося втричі збільшити врожайність на півдні України", - додав міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-