Члена ради директорів Дельта-Банку підозрюють у розкраданні 1,2 мільярда – ЗМІ

Члена ради директорів Дельта-Банку підозрюють у розкраданні 1,2 мільярда – ЗМІ

Укрінформ
Екс-перший заступник голови ради директорів Дельта-Банку Віталій Масюра підозрюється в розкраданні з банку понад 50 млн доларів, що на момент скоєння злочину, згідно з висновками слідчих органів, становило близько 1,2 млрд грн.

Про це повідомляє ZN.UA.

«За інформацією ZN.UA, 23 січня ц. р. слідчий Печерського управління ГУ Національної поліції в м. Києві С. Вишневський направив С. Масюрі повідомлення про підозру у вчиненні низки кримінальних злочинів (копія є в розпорядженні редакції). Зокрема, що він, зловживаючи службовим становищем, сприяв виведенню з кореспондентських рахунків Дельта-Банку понад 50 млн дол з наступним їх привласненням», - пише видання.

Слідство вважає встановленим той факт, що наприкінці 2014 року Масюра без відповідного рішення кредитного комітету Дельта-Банку підписав договір застави, за яким банк надав гарантійний депозит у розмірі понад 50,63 млн доларів за зобов'язаннями офшорної компанії Jamico Finance Ltd (Британські Віргінські острови) перед Bank Winter & Co AG (Австрія). І надав Bank Winter & Co AG право самостійно списувати кошти з коррахунку Дельта-Банку. Що й було зроблено після того, як Bank Winter & Co AG письмово повідомив Дельта-Банк про невиконання офшорною компанією зобов'язань за кредитом і надалі, як стверджує слідство, призвело до протиправного списання з кореспондентського рахунку Дельта-Банку вищеназваної суми і завдало банку відповідного матеріального збитку.

Повідомлення поки не було вручено безпосередньо пану Масюрі, оскільки сам він, за даними слідства, 22.01.2015 р. залишив межі України і зараз перебуває в Лондоні.

«У рамках проведення слідчих дій Печерський суд за зверненням Київської міської прокуратури вже заарештував майно пана Масюри і його найближчих родичів: об'єкти житлової та нежитлової нерухомості, а також 15 автомобілів», - додає видання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-