Список заборонених товарів з РФ: що нового

Список заборонених товарів з РФ: що нового

Укрінформ
До додаткового списку заборонених для ввезення в Україну російських товарів, який складається з 70 додаткових позицій, було додано продукти харчування: овочі, соуси, кетчупи, риба та кондитерські вироби.

Про це журналістам розповіла заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми говоримо про продукти харчування. Ми розширюємо продуктову лінійку овочів, це соуси і кетчупи, риба і кондитерські вироби", - сказала вона.

За її словами,  було виявлено факти поставок в Україну під іншими кодами товарів, які заборонені для ввезення, через що Україна вводить ембарго навіть на ті товари, які не ввозились в Україну. "Це робиться для того, щоб уникнути поставок під цими кодами товарів, які фактично були заборонені", - уточнила Микольска.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів на засіданні 20 січня схвалив рішення про розширення на 70 товарних позицій списку товарів з Російської Федерації, на які поширюється українське ембарго.

Раніше Укрінформ повідомляв, що з 1 січня 2016 року Росія оголосила про введення ембарго на поставки українських товарів сільськогосподарського виробництва. При цьому Україна запровадила дзеркальні санкції щодо окремих товарних груп із РФ у перший день після набуття чинності рішень про ембарго російського уряду на товари з України.

19 січня міністр економічного розвитку й торгівлі Айварас Абромавичус заявив, що збитки українських товаровиробників від російських санкцій оцінюються в суму від 420 до 600 млн дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-