Нафтогаз чекає, що апетити Газпрому вгамує арбітраж

Нафтогаз чекає, що апетити Газпрому вгамує арбітраж

Укрінформ
Нафтогаз України оскаржує застосування принципу "бери або плати" у контракті з російським Газпромом. Правомірність претензій Газпрому, заснованих на положенні "бери або плати", визначить арбітражний трибунал.

Про це заявили в НАК "Нафтогаз України", коментуючи заяву Газпрому від 19 січня про направлення українській компанії рахунку на оплату газу, не вибраного у третьому кварталі 2015 року, за умовою "бери або плати".

"НАК "Нафтогаз України" вважає положення "бери або плати" у вигляді, викладеному в контракті з ПАТ "Газпром", неринковим, неправомірним і недійсним. Нафтогаз оспорює застосування цього положення в арбітражному провадженні за участю Нафтогазу та Газпрому. Розгляд цього провадження здійснюється трибуналом при Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма", - заявляють в НАКу.

У "Нафтогазі" також уточнили, що на сьогодні загальна сума грошових вимог, заявлених Газпромом у позові з посиланням на положення "бери або плати", становить 26,7 млрд дол. та стосується періоду з 2012 по 2014 роки. Крім того, Газпром запропонував Нафтогазу оплатити 2,5 млрд дол. за третій квартал 2015 року з посиланням на це положення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-