Саакашвілі скликає раду через винороба, на якого «наїхали» податківці

Саакашвілі скликає раду через винороба, на якого «наїхали» податківці

Укрінформ
Губернатор Одещини проведе виїзне засідання ради економічного розвитку при ОДА для розслідування інциденту між податківцями та підприємцем-виноробом, якого ДФСУ підозрює у веденні нелегального бізнесу.

Про це Саакашвілі написав на своїй сторінці в Facebook.

Саакашвілі зазначив, що у підприємця, який веде бізнес у селищі Шабо на території Білгород-Дністровського району, вилучили винопродукцію та обладнання.

"Усім, хто цікавиться долею французького винороба з Шабо Крістофа де Лакарена, на якого несправедливо "наїхала" податкова міліція... У вівторок я скликав раду економічного розвитку регіону (це єдиний такий регіональний орган в Україні, створений рішенням Національної ради реформ в Одесі) у нього вдома, в Шабо (Білгород-Дністровського району Одеської області. - Ред)", - зазначив Саакашвілі.

Він уточнив, що в засіданні ради також візьмуть участь керівники ДФС, прокуратури, поліції та СБУ в Одеської області.

«Я також запрошую приїхати міністра сільського господарства України та депутатів, яким небайдужа доля сотень тисяч виноградарів-виноробів України. Ми не дамо образити наших трудівників!", - наголосив губернатор.

У прес-службі облдержадміністрації акцентували, що "керівництво Одеської ОДА серйозно занепокоєне ситуацією, що склалася навколо виноробства в області, зокрема, тим що стосується рейду, влаштованого на винне господарство пана Крістофа де Лакарена в селищі Шабо. Наші представники зустрілися з паном Лакареном. Як і багато інших винороби в області, він нарікає на те, що на шляху успішного розвитку виноробства стоїть бюрократія. Так нинішнє законодавство вимагає 14 дозвільних ліцензій, необхідних підприємцю для виробництва і продажу вина. Процеси з їх отримання обставлені перешкодами на яких стоять бюрократи і часто вимагають хабарі й захищають чиїсь комерційні інтереси".

У разі порушення цього надмірного регулювання, наголосили в ОДА, "на виноробів влаштовуються рейди, подібні до того, який організовано до господарства пана Крістофа де Лакарена, що виробляє одне з найвідоміших і улюблених вин в регіоні".

"Ми категорично проти такого підходу до бізнесу. Тому ще в серпні запропонували глибоку дерегуляцію виноробства, включивши це в "Одеський пакет реформ", і наполягаємо на припиненні подібних рейдів на бізнес. Ми вважаємо, що в Одеській області такого варварства взагалі ніколи не повинно бути!", - підсумували в прес-службі позицію керівництва ОДА.

У свою чергу, в прес-службі ДФСУ в Одеській області повідомили, що громадянин Франції спільно з дружиною організували незаконне виробництво вина різних сортів і шампанського у великих обсягах, використовуючи саморобну лінію розливу вина.

Працівники ДФС та прокуратури провели днями огляд виноробні "в рамках операції "Акциз-2016" та кримінального провадження, відкритого за фактом незаконного виробництва та збуту алкоголю". Податківці також наголосили, що "останні 10 років Лакарен не звертався в ДФСУ" і не намагався отримати ліцензію на виробництво вин.

Варто зазначити, що французький маркіз, уродженець Бордо Крістоф де Лакарен більше 10 років тому взяв в оренду на 50 років 150 гектарів землі на березі Дністровського лиману і відновив на них виноградники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-