З початку року майже тисяча українських компаній отримали дозвіл на торгівлю з ЄС – Павленко

З початку року майже тисяча українських компаній отримали дозвіл на торгівлю з ЄС – Павленко

Укрінформ
Протягом перших двох тижнів після початку роботи ЗСТ між Україною та ЄС у повному обсязі майже тисяча українських компаній отримали дозвіл на торгівлю з країнами Євросоюзу.

Про це в інтерв'ю кореспонденту Укрінформу повідомив міністр аграрної політики України Олексій Павленко, який очолює делегацію країни на найбільшій сільськогосподарській виставці в Європі - "Зелений тиждень", яка стартувала в п'ятницю в Берліні.

"Тільки за перші два тижні цього року близько тисячі компаній отримали дозвіл на торгівлю з ЄС. Є величезний інтерес, в тому числі з боку малого і середнього бізнесу, щодо входження в євроторгівлю", - заявив міністр.

Він зазначив, що 10 компаній-виробників молочної продукції пройшли європейський аудит і з 10 січня 2016 року отримали право постачати продукцію власного виробництва до країн ЄС, назвавши це "історичною подією, першою в історії" для українських виробників "молочки".

У цілому, нагадав міністр, українська сторона вже майже рік працює в цьому режимі з Європою. У сферах, де є конкуренція, діє система квот. "По більшості позицій квоти у нас вже вибрані. І ми активно працюємо по тому самому меду, по якому річна квота вибирається за два тижні. Те саме і по курятині - вибирається за місяць", - сказав міністр. Він запевнив, що українська продукція давно вже є на полицях європейських магазинів, її цінують за якість.

Повний текст інтерв'ю читайте згодом на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-