Новий

Новий "Шовковий шлях": Україна відправила перший потяг у Китай в обхід РФ

Укрінформ
З Іллічівського морського порту відправлено перший демонстраційний рейс сполученням Україна - Китай. Маршрут потяга пролягатиме "Південним шовковим шляхом" в обхід Росії по території Грузії, Азербайджану, Казахстану (через Каспійське і Чорне моря).

Про це з повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це історична подія! Україна нарешті стала повноцінною учасницею "Шовкового шляху". Роками про це тільки говорили, і ось перші 20 контейнерів і 10 вагонів відправилися в Грузію, Азербайджан, Казахстан і Китай. Я вдячний всім колегам у Міністерстві інфраструктури і "Укрзалізниці", хто протягом 2015 року зробив усе, щоб цей маршрут став реальністю. З ним Україна перестала бути потенційно транзитною державою між Заходом і Сходом, а нарешті реалізувала свій потенціал. І я переконаний, це тільки початок", - наголосив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський,.

В урочистостях також взяли участь міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус,  в.о. голови правління ПАТ "Українська залізниця" Олександр Завгородній, голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі та інші посадовці. 

Нагадаємо, 1 січня 2016 року Російська Федерація повністю зупинила транзит товарів з України через свою територію. Пілотний рейс контейнерного поїзду за маршрутом Україна - Грузія - Азербайджан - Казахстан - Китай, який проходить через Каспійське та Чорне моря, покликаний диверсифікувати транзитні шляхи в обхід Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-