Засідання Ради директорів МВФ щодо України обіцяють

Засідання Ради директорів МВФ щодо України обіцяють "ближчим часом"

Укрінформ
У Міжнародному валютному фонді поки не можуть назвати точної дати засідання Ради директорів за результатами другого перегляду оціночної місії у Києві. 

Як зазначив з цього приводу в четвер офіційний представник МВФ Джері Райс, це може статися найближчим часом після вирішення відкритих питань.

"У мене немає зараз повідомлень щодо дат, коли буде здійснено другий перегляд. Це залежатиме від вирішення деяких відкритих питань, що, ми сподіваємось, може статися ближчим часом", - сказав представник МВФ. 

Серед нерозв'язаних проблем він вказав, у тому числі, на "структурні фіскальні заходи, необхідні для забезпечення стійкості в середній перспективі". 

У цьому зв'язку Райс позитивно оцінив прийняття в Україні бюджету на 2016 рік, який передбачає дефіцит 3,75% ВВП. "У цілому, це відповідає цілям програми", - констатував він. 

Крім того, представник Фонду зазначив, що після візиту оціночної місії в Київ у листопаді минулого року "дискусії керівництва (МВФ. – Ред.) з владою продовжуються, і вони є конструктивними". 

За його словами, взаєморозуміння сторін вдалося досягти завдяки "значній роботі на технічному рівні". Райс зауважив, що триває робота над визначенням остаточної рамочної концепції на 2016 рік.

Що стосується можливості об'єднання другого і третього переглядів оціночної місії для поєднання одразу двох наступних траншів, Райс повідомив, що про це мова зараз не йде. "За моєю інформацією, на нинішній момент ми говоримо лише про другий перегляд", - зауважив представник МВФ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-