Україна поки не купуватиме газ у Росії - Демчишин

Україна поки не купуватиме газ у Росії - Демчишин

Укрінформ
Україна поки що не купуватиме російський газ, адже його ціна лишається вищою за європейські пропозиції. Запасів у сховищах має вистачити.

Про це після засідання Кабміну заявив журналістам міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ціна у 212 доларів є вищою, ніж європейська на даний момент. Я думаю, Росія розраховувала, що зима буде холодною, ми бачимо, що січень справді холодніший. Протягом 2-4 січня ми бачили середньоукраїнську температуру -17, відповідно, споживання газу зросло", - сказав він.

Однак, за словами Демчишина, цьогоріч споживання на 20% нижче, ніж було торік за тієї самої температури: "Це досить багато. Побачимо, як буде продовжуватися цей тренд. Ми бачимо, що тепломодернізація будівель все-таки відбувається", - зазначив міністр.

Він також повідомив, що наступна партія антрацитового вугілля для ПАТ "Центренерго" з Південно-Африканської Республіки надійде в Україну до 5 лютого.

"Воно уже в дорозі, прибуде десь до 5 лютого. Але ми його переорієнтуємо на Трипільську станцію (замість Зміївської ТЕС - ред.)", - сказав Демчишин.

Нагадаємо, уряд Росії 30 грудня ухвалив постанову про продовження знижки на газ для України з 1 січня до 31 вересня включно. Таким чином, за розрахункової ціни у 230 доларів за тисячу кубометрів, Україна зможе купувати російський газ за ціною 212,23 долара.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-