"Кредит Януковича": РФ погрожує позовом до кінця січня

Укрінформ
Росія подасть позов до лондонського суду у зв'язку з невиплатою Україною "боргу Януковича" наприкінці січня.

Про це повідомив міністр фінансів РФ Антон Сілуанов, передає ТАСС.

При цьому, як заявили раніше у Мінфіні РФ, ініціювання судового розгляду не виключає діалогу з Україною: "Росія має намір уважно вивчити будь-яку істотну пропозицію від України, а також вважає, що ініціювання судового розгляду не виключає конструктивного діалогу з метою досягнення прийнятного врегулювання заборгованості".

"20 грудня Україна прострочила виплату Росії чергового платежу за боргом. Якщо Київ не виплатить належну суму протягом 10-денного пільгового періоду, то 31 грудня Росія звернеться до міжнародного суду, щоб стягнути ці кошти примусово", - пише агентство.

Нагадаємо, 18 грудня Кабінет міністрів України ввів мораторій на виплату російського боргу. Йдеться про $3,075 млрд за випущеними в 2013 році єврооблігаціями ($3 млрд основного боргу і $75 млн відсотків), а також про $507 млн кредитів, виданих російською стороною українським держпідприємствам КБ "Південне" і "Укравтодор".

Раніше рада директорів МВФ визнала офіційний статус російської позики Україні у розмірі $3 млрд, наданої у грудні 2013 року уряду Азарова-Януковича. Мотивація рішення Фонду полягала в тому, що власником цього боргу був і залишається уряд РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-