Демчишин вважає, що бензин має бути дешевшим. На гривню

Демчишин вважає, що бензин має бути дешевшим. На гривню

Укрінформ
Ціна на бензин в Україні є завищеною щонайменше на гривню. А сьогоднішня ціна на нафту $30 вплине на ціну українського бензину приблизно через місяць.

Про це журналістам сказав міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я переконаний, що ціни, виходячи з усіх умов, мають бути уже сьогодні нижчими на гривню. А через місяць це буде ще додаткове зниження», - висловив думку Демчишин.

Він анонсував, що вже сьогодні відбудеться нарада міністерства з нафтовими трейдерами.

«Щодо нафтотрейдерів - ми заздалегідь організували цю зустріч, на що звернув увагу Арсеній Петрович. Це додатково додасть мотивацію трейдерам серйозно підійти до цього заходу. Ми сьогодні працюємо о 16.30, очікується зібрати великий колектив», - сказав Демчишин.

За його словами, 70% нафтопродуктів (дизелю та бензину) Україна закуповує за кордоном.

«На ціноутворення впливає світова ціна, українська валюта (на жаль, протягом останніх двох тижнів гривня девальвувала). Але логістика нафтопродуктів потребує певного часу - близько місяця. Нафтопродукти, які продаються сьогодні, були завезені місяць тому. Ціна нафту у 30 доларів дійсно є, але вона реалізується у ціні на бензин десь за місяць», - розповів міністр.

Він зазначив, що на сьогоднішній нараді Міненерго обговорить з трейдерами методологію ціноутворення.«Ми обговоримо, що є світова ціна, та протягом якого періоду вона реалізується у нас. Крім того, ми пам'ятаємо про валюту та акцизи. З 1 січня акциз на бензин зріс, але це не є причиною тримати ціну на рівні 21 грн», - вважає Демчишин.

Міністр також нагадав, що акциз на дизель лишився незмінним.

«Відповідно, диспропорція у ціні між дизелем та бензином буде зростати», - прогнозує Демчишин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-