Роснєфть продає свої заправки в Україні - ЗМІ

Роснєфть продає свої заправки в Україні - ЗМІ

Укрінформ
"Роснєфть" вирішила продати свою мережу автозаправних станцій в Україні швейцарській Glusco Energy S.A.

Про це повідомляє OilNews із посиланням на джерело в Антимонопольному комітеті України, до якого швейцарська компанія подала відповідну заявку.

"Заявка подана 4 січня, покупець Glusco Energy S.A., Швейцарія", - повідомив представник АМКУ на умовах конфіденційності, не повідомивши інших деталей.

За даними OilNews, Glusco Energy S. A. входить в групу компаній Proton Energy Group S. A. (Швейцарія) - відомого трейдера на ринку нафти і нафтопродуктів. В Україні діяльність компанії базується на постачанні дизельного палива через морські порти. За попередніми даними, у 2015 році Proton Energy поставила в Україну близько 500 тис. тонн дизпалива. Глобальний товарооборот Proton Energy становить близько 3,5 млн тонн на рік.

Мережа АЗС "Роснєфті" в Україні належить ТОВ "Схід" і нараховує 141 об'єкт в 12 областях України, які працюють під торговими марками Formula, ТНК, "Золотий Гепард", "Смайл".

Ознаки продажу бізнесу "Роснєфтю" з'явилися ще восени, коли компанія почала масово скорочувати працівників, а персонал що залишився частинами відправляла у відпустку за свій рахунок.

Першопричиною продажу українського бізнесу можна вважати різке погіршення виробничо-фінансових показників, що почалося після Революції Гідності, відзначає видання. В результаті громадського бойкоту і загального зниження споживання нафтопродуктів в Україні роздрібні продажі мережі "Роснєфті" в 2015 році впали до 73,4 тис. тонн порівняно з 280 тис. тонн, реалізованими в 2013 році.

Бізнес "Роснєфті" в Україні включає в себе оператора оптових поставок нафтопродуктів компанії "ТНК-Індастріз Україна" і нафтопереробний завод ЛИНІК (Лисичанськ, Луганської області), який був зупинений на початку 2012 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-