OMV Petrom не віддасть «Газпрому» свої енергетичні активи

OMV Petrom не віддасть «Газпрому» свої енергетичні активи

Укрінформ
Керівництво австро-румунської енергетичної компанії OMV Petrom спростувало інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про те, що компанія нібито збирається віддати концерну «Газпром» частину своїх енергетичних активів.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Хотіли б заявити, що жодна з акцій компанії OMV, відповідно, OMV Petrom, не є предметом переговорів з концерном «Газпром». Компанія і раніше заявляла, що не відмовиться від своїх стратегічних активів, а Румунія залишається ключовим для нас ринком», - йдеться в заяві компанії.

Наголошується також, що компанія вважає «помилковими і позбавленими будь-якого сенсу будь-які припущення про можливу угоду щодо перепоступки «Газпромові» енергетичних активів».

Міністр енергетики Румунії Віктор Григореску, у свою чергу, заявив, що відомство перебуває в постійному контакті з усіма енергетичними компаніями, які працюють на румунському ринку, і уважно стежить за ситуацією в енергетичній сфері.

Раніше румунські ЗМІ повідомляли, що у вересні 2015 року OMV і «Газпром» досягли угоди про можливий обмін активами в обмін на участь австро-румунської компанії у видобутку газу в Уренгої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-