Болгарський прем'єр звинуватив

Болгарський прем'єр звинуватив "Овергаз" у шантажі і змові

Укрінформ
У Болгарії Комісія з енергетичного і водного регулювання почала екстрену перевірку ліцензійних зобов'язань і фінансового стану АТ «Овергаз», половина якого належить "Газпрому"

Перевірка була ініційована з огляду на загрозу припинення акціонерним товариством поставок газу побутовим споживачам Софії в період новорічних і різдвяних свят через неплатоспроможність компанії, передає власний кореспондент Укрінформу.

Як повідомив керівник комісії Іван Іванов, за необхідності енергетичний регулятор готовий вжити передбачені законодавством заходи, включно до відкликання ліцензії.

За попередньою інформацією, «Овергаз» вже переказав необхідні кошти на рахунки іншої газової компанії «Булгаргаз», що дозволить стабілізувати постачання газу побутовим споживачам.

Напередодні Нового року «Овергаз» заявив, що буде змушений припинити постачання газу, оскільки у компанії немає коштів, щоб розрахуватися за поставки палива з компанією «Газпромекспорт».

Прем'єр Болгарії Бойко Борисов звинуватив «Овергаз» у шантажі і змові, а європейські ЗМІ зазначили, що «болгарські газові війни» - частина стратегічного плану «Газпрому».

Половина акцій компанії «Овергаз» належать болгарському бізнесменові Сашо Дончеву, а решта 50% - «Газпрому». Клієнтами «Овергаз» є близько 55 тисяч побутових споживачів і близько трьох тисяч підприємств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-