Експерт не виключив подальше знецінення гривні в 2016 році

Експерт не виключив подальше знецінення гривні в 2016 році

Укрінформ
Валютна нестабільність 2015 року може перейти і на 2016 рік, причому не тільки для української нацвалюти: знеціняться більшість грошових одиниць країн світу.

Валютна нестабільність 2015 року може перейти і на 2016 рік, причому не тільки для української нацвалюти: ще більше знеціняться більшість грошових одиниць країн світу.

Про це розповів економічний експерт Любомир Шавалюк для спільного проекту "Tyzhden.ua" The Economist "Світ у 2016".

"За останні півтора року вартість долара відносно кошика вільноконвертованих валют зросла на 25%. Це призвело до знецінення відносно "зеленого" грошових одиниць багатьох країн світу, зокрема й наших основних торговельних партнерів", - зазначив він.

"Якщо додати до цього швидке й безпідставне підвищення зарплат і пенсій в Україні, то цінова конкурентоспроможність нашої продукції на глобальному ринку може знову стати низькою, якою була до кризи. Можливі наслідки цього для економіки ще не встигли стертися з пам’яті українців: погіршення платіжного балансу, новий виток знецінення гривні, проблеми банків", - прогнозує експерт.

В цілому ж, за його словами, в 2016-му грошові одиниці країн світу ще більше знеціняться, тому в Україні можна очікувати на другу хвилю здорожчання долара.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-