Глобальна економіка 2016: радник МВФ прогнозує серйозні проблеми

Глобальна економіка 2016: радник МВФ прогнозує серйозні проблеми

Укрінформ
Нинішній рік несе з собою багато економічних та фінансових проблем для Європи та інших регіонів, особливо для країн з ринками, що розвиваються.

Про це заявив у інтерв'ю "Глобальна економіка в 2016 році" для IMF Survey Magazine економічний радник МВФ, директор з питань науки Морис Обстфельд (Maurice Obstfeld). 

"Криза біженців, які хлинули з Іраку та Сирії, тягне за собою серйозну проблему для спроможності економіки ЄС і ринків праці впоратися з цим, а тим більше для політичних систем", - зауважив експерт, згадавши про створення проекту загального поліцейського периметра ЄС. 

Він зазначив, що такі країни, як Ліван, Йорданія й Туреччина "перебувають на передовій кризи біженців". Але, за його словами, крім цього, "Європа стикається з іншими політичними та економічними проблемами: від Піренейського півострова до Греції та України".

Він підтвердив, що одні з найбільших складнощів у 2016 році відчують на собі країни з ринками, що розвиваються (до переліку яких, за класифікацією МВФ, входить і Україна).

"Цей рік висуває велику кількість проблем, але ринки, що розвиваються, перебуватимуть у центрі уваги. Приплив капіталу знижується, певний рівень запасів витрачено, спреди суверенних облігацій розширилися, національні валюти послабилися, а зростання в деяких країнах різко сповільнилося", - зауважив Обстфельд.

Він також згадав про падіння цін на сировину, в тому числі на енергоносії, що може потягти за собою збільшення проблем для експортерів та створити ризики для курсу національних валют. 

"Немає сумнівів, що глобальні фінансові умови є жорсткими, і країни з ринками, що формуються та розвиваються, є особливо чутливими до цього впливу, враховуючи інші поточні виклики", - зауважив експерт.

У цьому зв'язку він підкреслив, що такі ринки мають стати об'єктом більш докладного вивчення з боку МВФ з метою пошуку ефективних способів підвищення потенційного зростання. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-