У Росії затвердили знижку на газ для України на І квартал

У Росії затвердили знижку на газ для України на І квартал

Укрінформ
Глава уряду Росії Дмитро Медведєв 1 січня підписав постанову про розмір знижки на газ для України в I кварталі 2016 року.

Відповідний документ у п'ятницю опублікований на порталі правової інформації Росії.

Виходячи з контрактної ціни в $230 за тис. кубометрів, знижка може становити $17,77.

Таким чином, згідно з постановою уряду РФ «Про ставки вивізного мита при поставках природного газу з території Російської Федерації на територію України», пропонована ціна для України на період з січня по березень становитиме близько 212,23 долара за тисячу кубометрів

Раніше заступник голови правління "Газпрому" Валерій Голубєв повідомив журналістам, що ціна на газ для України в першому кварталі 2016 року становитиме $230 за тисячу кубометрів без знижки.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час прес-конференції за підсумками 2015 року заявив, що Україна чекає ціну на природний газ нижче за 200 доларів. 

«Якщо раніше ми були повністю залежні від постачання природного газу з боку Російської Федерації, то в 2014 році ми відкрили реверсний потік, який дав можливість підвищити енергетичну незалежність України, зменшити ціну природного газу, який буде отримувати Україна», - зазначив Яценюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-