Набули чинності зміни до спрощеної системи оподаткування

Набули чинності зміни до спрощеної системи оподаткування

Укрінформ
Верховна Рада 24 грудня прийняла закон про зміни  до Податкового кодексу України, частина норм цього закону набирає чинності з 1 січня 2016 року.

Відповідні зміни були внесені до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році.

У частині спрощеної системи оподаткування для платників III групи зменшується річний обсяг доходу з 20 млн грн до 5 млн грн зі збільшенням ставок з 2% до 3% - для платників ПДВ і з 4% до 5% - для неплатників ПДВ. Крім того, підвищується в 1,8 разу ставки єдиного податку для IV групи платників (сільгосппідприємств), скасувавши для цієї групи платників на 2016 рік застосування коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки землі для визначення бази оподаткування.

Стосовно реєстраторів розрахункових операцій, то його можуть не застосовувати такі платники єдиного податку: першої, другої і третьої груп (фізичні особи - підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн гривень. Усі інші платники другої та третьої груп єдиного податку зобов'язані будуть використовувати РРО з 1 січня 2016 року.

Слід зазначити, що платники єдиного податку другої і третьої (фізичні особи - підприємці) груп, крім тих, які здійснюють діяльність на ринках, продаж товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі, які з 1 січня 2015 року до 30 червня 2015 року включно почали застосовувати РРО, з дати початку застосування реєстраторів розрахункових операцій до 1 січня 2017 року звільняються від проведення перевірок з питань дотримання порядку застосування РРО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-