Контрсанкції: Ембарго на російські товари почне діяти з 10 січня - Микольська

Контрсанкції: Ембарго на російські товари почне діяти з 10 січня - Микольська

Укрінформ
Кабінет Міністрів України затвердив дві постанови щодо вжиття контрсанкцій проти Російської Федерації у разі введення нею обмежувальних заходів щодо українських товарів та призупинення зони вільної торгівлі між країнами з 1 січня 2016 року.

Про це журналістам заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні Кабмін затвердив дві постанови, підтримавши позицію Міністерства економічного розвитку і торгівлі. Ці заходи застосовуватимуться, коли буде фактичне застосування Росією неправомірних дій», - розповіла Микольська.

За пропозицією Мінекономрозвитку, в разі введення Росією санкцій, режим найбільшого сприяння для російських товарів буде скасований 1 січня, а торговельне ембарго на ввезення російських товарів планується ввести з 10 січня 2016 року.

«Ми розуміємо, що є деякі (російські - ред.) товари, які вже в дорозі. Для того, щоб українські компанії не несли збитків, ми даємо певний перехідний період", - сказала Микольська.

За її словами, у випадку, якщо Російська Федерація не застосовуватиме своїх торговельних обмежень, наші обмеження не будуть застосовані.

«У нас митний тариф складається з трьох ставок. Перша - це 0%, преференційна для тих країн, з якими у нас є угода про зону вільної торгівлі, друга - це режим найбільшого сприяння для країн СОТ, третя - це для країн, які не є членами СОТ», - сказала Микольська.

«До Росії ми зараз будемо застосовувати зв'язану ставку мита, яка у нас не для країн з преференційним режимом торгівлі. Обираєте митний режим, дивитеся ставку, дивитеся мито. Це від 0,5% до порядку 10%», - розповіла заступник міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-