Яресько не впевнена, що МВФ дасть добро на ПДВ для аграріїв

Яресько не впевнена, що МВФ дасть добро на ПДВ для аграріїв

Укрінформ
Міністр фінансів Наталія Яресько запевнила, що Україна докладе максимум зусиль для того, щоб погодити з Міжнародним валютним фондом ту частину Податкового кодексу, в якій закріплені зміни у частині спецрежиму ПДВ для аграріїв.

Про це міністр сказала на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Створення трьох спецрежимів по ПДВ вже є компромісним варіантом. Той один (пільговий режим - ред.), що ми винесли в нашому законопроекті з самого початку, від 11 грудня 2015 року, стосовно перехідного періоду спецрежиму аграрників з розподілом 75% на 25%, був компромісним варіантом, який сам Президент України обговорив на вищому рівні з Міжнародним валютним фондом. (Це було зроблено для того - ред.) щоб знайти компроміс і надати аграрникам (час, аби - ред.) переходити на стандартний режим ПДВ", - сказала міністр.

За її словами, Україні буде досить складно узгодити з МВФ нові варіанти справляння спецрежиму ПДВ. "Додаткових змін у цьому році я не передбачаю, і я не впевнена, що й це буде узгоджено з МВФ, такий потрібний підхід. Вони (МВФ - ред.) домовлялися з Президентом про такий підхід, але ми будемо працювати над тим, щоб їх переконати в цьому. Додаткових змін, я думаю, не може бути в цьому році", - наголосила Яресько.

Нагадаємо, новий Податковий кодекс передбачає збереження спецрежиму ПДВ для сільськогосподарських підприємств. Так, для виробників зернових культур пропонується спрямовувати 15% сум податку на спецрахунок для власного використання, а 85% - до бюджету. Для виробників м'яса та молока 80% - на спецрахунок для власного використання, а 20% - до бюджету, для решти ж виробників сільгосппродукції розподіл сум ПДВ мав становити 50% на 50%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-