Аграрії перекриють 25 доріг, якщо їм не повернуть пільги

Аграрії перекриють 25 доріг, якщо їм не повернуть пільги

Укрінформ
Другий день перекривають дороги українські підприємці, що працюють у галузі сільського господарства, протестуючи проти ухвалених змін до Податкового кодексу.

На інтерактивній карті, яку оприлюднив сайт аграрної інформагенції, визначено до 25-ти точок аграрного страйку.

У віторок зранку сільгоспвиробники знову блокували траси Київ-Одеса (біля Умані та Білої Церкви) та трасу Одеса-Новоазовськ (район  Каховки).

Було перекрито низку доріг у Вінницькій (Комсомольськ, Вороновиця, Тиврів, Дяківці), Хмельницькій (Війтівці), Київській (Біла Церква, Володарка, Ставище), Рівненській (Дубни, Корець), Чернігівській (Кіпті) областях.

На Хмельниччині та  Рівненщині перекрили трасу на Львів. Пропускають лише автобуси, карети швидкої допомоги, військову техніку, автомобілі з дітьми та вагітними.

Біля с. Вороновиця аграрії перекрили трасу Вінниця-Умань. На вузькій дорозі скопичилося до тисячі автомобілів.

Сьогодні ж учасники транспортної блокади озвучили вимоги Президенту України Петру Порошенку: накласти вето на законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України, проголосований Верховною Радою 24 грудня.

Підписи під документом поставили представники 17 профільних об'єднань. Зокрема: Всеукраїнська аграрна рада, Національна асоціація цукровиків України, Асоціація «Союз птахівників України» тощо.

Сьогодні, 29 грудня, акцію буде припинено у зв'язку з новорічними святами, протягом яких протестувальники чекають на відповідь від Президента. Про це повідомив голова Всеукраїнської аграрної ради Андрій Дикун.

«Ми сьогодні плануємо завершити акцію. Далі йдуть новорічні свята, Різдво. Ми сподіваємося, що за цей час ми отримаємо відповідь від нашого Президента, і вона нас задовольнить. Якщо ні - те, що ми зробили, повірте, це квіточки», - сказав він під час прес-конференції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-