Окупанти розпродають рідкісні вина «Масандри»

Окупанти розпродають рідкісні вина «Масандри»

Укрінформ
У Криму окупанти розпродають колекційні екземпляри вин відомого підприємства «Массандра».

Про це повідомляє прес-служба підприємства, яке нині входить до управління справами президента Російської Федерації.

«У ФДУП «ПАО Массандра» стартував продаж колекційних вин. Перша партія - близько 13 тисяч пляшок, кожна з яких є справжньою перлиною колекції", - йдеться в інформації, розміщеній на офіційному сайті "Массандри".

За словами начальника відділу реалізації колекційного вина Олени Батрак, на продаж виставляються рідкісні вина, у тому числі 1930-40-х років.

«Це не просто вина, це особливі екземпляри. Ті перлини, які пережили важкі випробування, скажімо, у воєнні роки. Адже на продаж виставлено вино врожаю від 1935 по 2005 роки", - цитує слова Батрак прес-служба.

 Як зазначається, колекція вин для розпродажу надзвичайно різноманітна - в ній не лише відомі всім «Мадера Массандра» або «Мадера Крымская», але і ті марки, які вже не виробляються, - «Мадера Коктебель» і «Мадера Алушта», а також таке рідкісне вино з сорту Педро Хіменес урожаю 1948 року «Педро Крымский».

Ще одна перлина, на якій збираються заробити окупанти, - «Мускат белый лучший отборный» врожаю 1944 року.

«Це перший сезон виноробства в звільненій Ялті. Найунікальніше вино - виноград перебирався вручну і перероблявся на терках. Є також нечисленні марки, які представлені буквально 2-5 пляшками. ... Колекціонери зі всього світу з нетерпінням чекали старту продажів і буквально обривали телефони заводу", - йдеться в повідомленні прес-служби "Массандри".

Як повідомляв Укрінформ, в останній, грудневий список санкцій США проти Росії потрапив ряд кримських підприємств, у тому числі агрофірма «Магарач», «Массандра», «Азовский ликеро-водочный завод" і компанія з виробництва шампанського "Новый свет".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-