Ostchem Фірташа повернула Нафтогазу всі 3 мільярди боргу

Ostchem Фірташа повернула Нафтогазу всі 3 мільярди боргу

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ спільно з НАК «Нафтогаз України» домоглися повернення 3 млрд грн - повної суми заборгованості від компанії Ostchem, що належить олігархові Дмитру Фірташу.

Про це на засіданні уряду сказав Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З 2010 року перед національною акціонерною компанію «Нафтогаз України» компанія Оstchem Дмитра Фірташа мала борги у розмірі 3 млрд  грн. Міністерство внутрішніх справ порушило кримінальне провадження, арештувало активи компанії Ostchem. У наслідок кримінального провадження, жорстких і чітких дій НАК «Нафтогаз України» отримав повну суму заборгованості з компанії Фірташа», - розповів Яценюк.

Він висловив подяку міністру МВС Арсену Авакому, слідчим, керівникові НАК «Нафтогаз України» Андрію Коболєву за повернення у державний бюджет України зазначеної суми коштів.

«Це і є реальна боротьба з корупцією, це і є реальна деолігархізація», - наголосив Прем'єр.

Нагадаємо, у вересні державні компанії НАК "Нафтогаз України" і ДП "Газ України" підписали мирові угоди з групою хімкомпаній Ostchem Дмитра Фірташа про графік погашення заборгованості та умов відновлення постачань газу підприємствам. Домовлено, що 2,96 млрд грн заборгованості Черкаського Азоту і Рівнеазоту (включаючи штрафні санкції) будуть виплачені до кінця січня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-