Visa і MasterCard відключили ще шість російських банків

Visa і MasterCard відключили ще шість російських банків

Укрінформ
Міжнародні платіжні системи (МПС) Visa і MasterCard відключили ще шість російських банків, які потрапили у новий санкційний список США.

Про це повідомляють "Ведомости".

"Чорний список (SDN, з найсуворішими санкціями) поповнили Генбанк, Крайинвестбанк, банк "Верхневолжский" і Севастопольский морской банк (СМБ), а також Инресбанк і Мособлбанк", - уточнюється в повідомленні.

У MasterCard повідомили, що транзакції за картками Генбанка і "Верхневолжского" можуть здійснюватися за правилами Національної системи платіжних карт (НСПК), тобто тільки всередині РФ, а у Visa зазначили, що санкції не зачіпають транзакції, але не відповіли на запитання про обслуговування банків з "чорного списку".

При цьому Генбанк вже опублікував лист, з якого випливає, що санкції дійсно позначилися на його роботі - банк спільно з ЦБ і НСПК вживає усїх можливих заходів для того, щоб у найкоротші терміни відновити роботу пластикових карт, йдеться про операції за кордоном.

Нагадаємо, США розширили санкційний список щодо юридичних та фізичних осіб. В список потрапили іноземні "дочки" ВТБ і Сбербанка, банк ВТБ24, а також недержавні пенсійні фонди держбанків. У санкційний список також внесені Новикомбанк, Об'єднана двигунобудівна корпорація, "Рособоронэкспорт" тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-