Рада дозволила економічні санкції проти РФ

Рада дозволила економічні санкції проти РФ

Укрінформ
Народні депутати ухвалили Закон про внесення змін до Закону "Про зовнішньоекономічну діяльність" щодо надання Уряду повноважень застосовувати адекватні заходи економічного характеру до держави-агресора.

За відповідне рішення проголосував 291 народний обранець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначається у пояснювальній записці до документа, метою прийняття проекту Закону є законодавче врегулювання повноважень Кабміну щодо оперативного застосовування адекватних заходів у відповідь на дії визнаної Верховною Радою держави-агресора, що завдають шкоду або створюють загрозу її заподіяння інтересам національної економічної безпеки, економічним інтересам України або законним інтересам суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності.

Ухвалений Закон доповнює Закон “Про зовнішньоекономічну діяльність” положеннями щодо особливостей застосування Україною заходів у відповідь на дії держави-агресора та/або держави-окупанта, які можуть зашкодити інтересам національної економічної безпеки.

У свою чергу, виступаючи з трибуни Верховної Ради, Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк нагадав, що Росія ухвалила рішення про застосування торговельного ембарго до українських товарів з січня наступного року, а ухвалений Закон дає змогу Україні застосовувати такі ж санкції до РФ.

"Кабінет Міністрів у випадку прийняття цього Закону з 1 січня наступного року введе аналогічні обмежувальні заходи проти Російської Федерації. Ми захищатимемо внутрішній ринок України", - підкреслив Яценюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-