Саудівська Аравія хоче купити тридцять Ан-178

Саудівська Аравія хоче купити тридцять Ан-178

Укрінформ
ДП "Антонов" підписав Меморандум про взаєморозуміння з саудівською компанією  "Тaqnia Aeronautics" про поставку 30-ти багатоцільових літаків Ан-178 ВПС Саудівської Аравії.

Про це повідомила прес-служба Концерну.

"ДП "Антонов", що входить до складу ДК "Укроборопром", і "Тaqnia Aeronautics", Королівство Саудівська Аравія, підписали "Меморандум про взаєморозуміння". Дана угода підтверджує наміри сторін здійснити поставку 30-ти багатоцільових літаків Ан-178 Королівським Військово-повітряним силам (ВПС) Саудівської Аравії", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив президент Тaqnia Aeronautics, генерал-майор у відставці Алі Мохаммед аль-Хамді, підписання даного меморандуму є "наступним значним кроком у розвитку нашої співпраці". "Ми вже підписали відповідні документи щодо взаємодії за проектом нового транспортного літака Ан-132 та спільного просування спеціальних варіантів літака Ан-148. Вибір на користь Ан-178 ми зробили беручи до уваги хороші характеристики цього літака. Його значними перевагами в порівнянні з іншими літаками цього класу є ціна та низькі експлуатаційні витрати", - повідомив він.

За словами саудівського чиновника, компанія Тaqnia Aeronautics також буде реалізовувати спільну маркетингову політику з просування Ан-178 на ринки інших країн близькосхідного регіону, а потім планує спільне виробництво цих машин.

Перший віце-президент ДП  "Антонов" Олександр Коцюба зазначив, що підписання меморандуму стало ще одним підтвердженням взаємного прагнення України та Королівства Саудівська Аравія до розвитку стратегічного партнерства в галузі літакобудування. "Підписання даного меморандуму підтверджує, що Ан-178 - сучасний, надійний та функціональний літак, який викликає інтерес у потенційних замовників. Ми вдячні нашим партнерам за довіру та готові до виконання зобов'язань в рамках підписаних домовленостей", - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-