У Києві презентували оновлену концепцію забудови Микільської слобідки

У Києві презентували оновлену концепцію забудови Микільської слобідки

Укрінформ
Сьогодні у Києві «Об'єднання інвесторів Микільської слобідки» та Корпорація «Укрбуд» представили нову концепцію розвитку мікрорайону - з урахуванням побажань місцевих жителів.

Як повідомляє Українська державна будівельна корпорація “Укрбуд”,  представник корпорації Юрій Пелих під час презентації зазначив, що кияни були недостатньо поінформовані про проект житлового комплексу і плани розвитку території Микільської слобідки, тому виникло безліч міфів навколо будівництва.

За його словамі, ЖК «Сонячна Рів'єра» зводиться на підставі дозволу на будівництво п'ятої категорії складності, за наявності якого, відповідно до чинного законодавства, інші документи дозвільного характеру не вимагаються. Призначення земельної ділянки - житлова та комерційна забудова, а захисна берегова смуга становить 50 метрів, інформація про що розміщена на офіційних ресурсах - містобудівному кадастрі Києва та публічній кадастровій карті України, які доступні онлайн всім бажаючим. 

Голова ініціативної групи інвесторів, що вклали гроші в будівництво житла, Роман Овсяник, повідомив про те, що забудовник пішов назустріч їхнім вимогам та погодився допустити інвесторів до управління будівництвом.  Майбутніми власниками квартир створено кооператив «Об'єднання інвесторів Микільської слобідки», який отримав повноваження контролю за будівельними та фінансовими процесами.

Результатом роботи об'єднання стала представлена концепція розвитку території мікрорайону, яка включає в себе: зменшення кількості будинків у комплексі; збільшення кількості паркомісць;  збереження зони здоров'я, збільшення її площі вдвічі і повна реконструкція; будівництво дитячого дошкільного закладу;  будівництво сучасної набережної зі скверами і пляжами.

Як повідомляє “Укрбуд”, вже зібрано більш як 3 тис. підписів місцевих жителів на підтримку будівництва комплексу та набережної згідно з оновленою концепцією.

Керівник «Об'єднання інвесторів» підкреслив, що це буде загальнодоступна набережна з центральною пішохідною алеєю, яка простягнеться від Броварського проспекту до Зони здоров'я, а в перспективі - до Русанівських садів. Він спростував ще один міф про те, що місцевих жителів позбавили пляжів та доступу до берега. Були продемонстровані фото та відео, зняте з безпілотника, на якому видно вкрай занедбаний стан берега, безліч об'єктів, які перекривають доступ до води: ресторани, човнові станції, звалища і т. д.

Згідно з новим передпроектом замість 13 секцій житлового будинку, який планувався раніше, будуть побудовані тільки 3 будинки. Кількість квартир в комплексі зменшено майже в два рази, а загальна кількість паркомісць збільшена з 900 до 1400. Також вже готовий проект нової дороги, яка розвантажить розв'язку біля метро Лівобережна. Дорога пройде від Виставкового центру під Броварським проспектом через вже наявний тунель і з'єднається з Русанівською набережною.

Крім того, передпроектом передбачено висадити на набережній близько 700 дерев, облаштувати пляжі, встановити 4 ігрових дитячих майданчики загальною площею 1500 кв. м, а площа всієї зеленої зони перевищить 5000 кв. м. Заплановані також спортмайданчики та велосипедні доріжки.

Нагадаємо, через поширення численних чуток зведення житлового комплексу на прохання міського голови та активістів було призупинено для того, щоб громадськість могла детально ознайомитися з планом благоустрою та розвитку території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-