Компанія «Альтком» виграла тендер на відновлення дороги в Іраку

Компанія «Альтком» виграла тендер на відновлення дороги в Іраку

Укрінформ
Міжнародна будівельна компанія «Альтком» виграла тендер на реконструкцію ділянки автомагістралі №1 R8 Румаіла – Басра і Сафван.

Замовником виступає Міністерство цивільного і житлового будівництва Іраку, повідомили в компанії.

Проект реалізується за кошти кредиту Світового банку в рамках Проекту іракського уряду зі створення Транспортних Коридорів. Ділянка автомагістралі R8 складається з двох гілок в південній частині Іраку: Румаіла - Басра (471+606) - (502+796) (довжина 31 км) і Румаіла-Сафван (471+606) - (552+606) (81 км). Загальна довжина - 112 кілометрів. Магістраль має 6 смуг руху, розділову смугу і узбіччя в обох напрямках. Частина швидкісної автомагістралі виконана для забезпечення аварійного зльоту і посадки літаків.

«Це важлива подія не тільки для компанії, але і для України. Ми уклали один з найбільших контрактів між країнами за останні роки. Обсяг замовлення становить майже 20% усього українського експорту в Іраку у цьому році. Завдяки цій угоді країна отримає ще один міцний економічний зв'язок для розвитку взаємовигідних відносин з Іраком», - зазначив голова ради директорів компанії «Альтком» Олександр Тисленко.

Проект відновлення траси №1 виконано компанією «Dorsch Consultant-Consulting Engineers», Мюнхен, Німеччина спільно з «Al-Khazen Consulting Engineers» і включає в себе ремонт дорожнього покриття, будівництво нових ділянок, ремонт та створення смуг гальмування та розгону, тротуарів, монтаж вуличного освітлення та інші види робіт. Ділянка характеризується наявністю піщаної глини і дюн. Є ряд нафтопроводів, що перетинають дорогу. Термін реалізації – 3 роки. Вартість контракту 85,8 мільйона доларів.

«Альтком» вже більше 5 років працює в Туркменістані і зараз реалізує там низку проектів на суму більше одного мільярда доларів. Ми розширюємо свою присутність у Грузії, де виконується багатомільйонний контракт. Все це - внесок в імідж країни за кордоном, створення робочих місць для українців, конкурентоспроможність наших фахівців на міжнародних ринках і приплив іноземної валюти в економіку України», - сказав заступник генерального директора компанії «Альтком» Михайло Ковальов.

Довідка. Компанія «Альтком» спеціалізується на будівництві і реконструкції злітно-посадкових смуг, доріг, мостів, об'єктів спортивної інфраструктури, аеродромних і аеровокзальних комплексів, промислових і комерційних об'єктів, житлових будинків. Фахівцями компанії реалізовано ряд великих проектів у сфері транспортної і спортивної інфраструктури в рамках підготовки України до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. «Альтком» побудував автодорожній міст між містами Атамурат і Керкічі через найбільшу річку Середньої Азії Амудар'ю і веде сьогодні будівництво чотирьох великих інфраструктурних об'єктів у Туркменістані, нової траси Самтредіа-Григолеті в Грузії, а також реконструкцію автодороги М05 Київ-Одеса в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-