Гонтарєва наполягає: бюджет треба ухвалювати «як є»

Гонтарєва наполягає: бюджет треба ухвалювати «як є»

Укрінформ
Нацбанк занепокоєний ситуацією, яка склалася навколо прийняття Верховною Радою бюджету на 2016 рік.

Відсутність збалансованого бюджету на наступний рік заважатиме проводити стриману фіскальну політику і прискорити реалізацію масштабних структурних реформ, які є необхідними з огляду на крихкість наявних позитивних економічних тенденцій, стверджується у коментарі НБУ, оприлюдненому на сайті Нацбанку.

В цьому контексті також є важливим прийняття змін до Податкового кодексу, які передбачають покращення податкового адміністрування та зниження фіскального навантаження на економіку, наполягають у прес-службі регулятора.

"Подальше зволікання або прийняття бюджету, не узгодженого із програмними цілями Меморандуму з Міжнародним валютним фондом, може поставити під загрозу економічну та фінансову стабільність в нашій державі, що є необхідною передумовою для досягнення Національним банком своєї мети - цінової стабільності", - підкреслила голова НБУ Валерія Гонтарева.

Водночас схвалення бюджету, запропонованого Міністерством фінансів та узгодженого із програмою розширеного фінансування МВФ, на її думку, дозволить не лише уникнути подібних ризиків, а й завершити другий перегляд програми МВФ. Зокрема, йдеться про суму близько 5 млрд дол., які НБУ розраховує отримати від МВФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-