Порошенка просять скоріше націоналізувати мережу «АТБ»

Порошенка просять скоріше націоналізувати мережу «АТБ»

Укрінформ
Президента України просять прискорити розгляд Верховною Радою законопроекту про націоналізацію мережі супермаркетів «АТБ».

Про це йдеться у петиції, яка зареєстрована на сайті Глави держави.

Прохання мотивоване роботою мережі на окупованих територіях Донбасу, а відтак недопущенням фінансування тероризму.

«Незважаючи на російську окупацію АР Крим та військову агресію Російської Федерації на сході України, мережа супермаркетів «АТБ» без перешкод працює на окупованих територіях та продовжує отримувати прибутки й, фактично, наявна небезпека сприяння діяльності терористичних організацій», - йдеться у петиції.

Зазначається, що статтею 41 Конституції України передбачена можливість вилучення об'єктів права приватної власності у випадках суспільної необхідності. Примусове відчуження об'єктів права приватної власності (націоналізація) може бути застосоване лише як виняток з мотивів суспільної необхідності, на підставі і в порядку, встановлених законом, за умови попереднього і повного відшкодування їх вартості. Згідно з пунктом 36 частини першої статті 85 Конституції України визначення правових засад вилучення об'єктів права приватної власності (націоналізації) належить до повноважень Верховної Ради України.

«Суспільна необхідність націоналізації майна торговельної мережі “АТБ” зумовлена небезпекою фінансування тероризму, й передусім терористичних організацій «Донецької і Луганської народних республік», а також тим, що такі дії створюють умови для існування та ефективної діяльності терористів, сприяють вчиненню ними тяжких злочинів, зокрема як злочинів проти особи, так і злочинів, спрямованих на підрив незалежності, територіальної цілісності України, підтримку збройної агресії проти України», - наголошується в петиції.

Зазначається також, що за інформацією групи народних депутатів України, яка розміщена на сайті Верховної Ради, співвласником мережі супермаркетів «АТБ» через офшорні компанії є відомий російський олігарх Костянтин Малофєєв, засновник інвестиційного фонду Marshall Capital Partners, який, за публікаціями у ЗМІ, здійснює масштабну фінансову підтримку терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР".

«Цей факт пояснює чому, незважаючи на російську окупацію АР Крим та військову агресію на сході України, мережа «АТБ» без перешкод працює на окупованих територіях та продовжує отримувати прибутки», - йдеться у петиції.

У цьому зв'язку автор петиції звертається до Президента з проханням звернутися до Верховної Ради щодо визначення невідкладним розгляд цього законопроекту.

фото: zn.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-