У СОТ продовжили мораторій на обкладання митом електронної торгівлі

У СОТ продовжили мораторій на обкладання митом електронної торгівлі

Укрінформ
Члени Світової організації торгівлі (СОТ) погодилися продовжити мораторій щодо митних платежів на електронні транзакції на період до Міністерської конференції у 2017 році.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку України.

"Таке рішення було ухвалене у рамках другого дня Конференції міністрів СОТ у місті Найробі (Республіка Кенія)", - повідомила заступник міністра економічного розвитку - торговий представник України Наталія Микольська.

«Протягом двох подальших років, до наступної Конференції міністрів, члени СОТ працюватимуть у комітетах організації над питаннями у сфері електронної торгівлі, зокрема підвищення доступу до Інтернету, зростання мобільної комерції, програмного забезпечення, що надається в електронному вигляді, а також хмарних обчислень, захисту конфіденційних даних, недоторканності приватного життя і інформації, захисту прав споживачів тощо», - пояснила вона.

Микольська також додала, що окремо учасники СОТ розглянуть можливості  економозвитку, які електронна комерція може забезпечити для країн, що розвиваються.

Зазначимо, що вперше члени СОТ прийняли багатостороннє зобов'язання не обкладати митом електронну торгівлю у 1998 році з огляду на відчутне зростання обсягів продажу та купівлі товарів і послуг через Інтернет. На кожній наступній Міністерській конференції вони підтверджували своє рішення щодо запровадження мораторію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-