Україна поставить 30 новітніх Ан-178 військам Саудівської Аравії

Україна поставить 30 новітніх Ан-178 військам Саудівської Аравії

Укрінформ
Авіабудівна компанія "Антонов" та Taqnia Aeronautics погодили попередні умови постачання 30 літаків Ан-178 для потреб Військово-повітряних сил Саудівської Аравії.

Про це інформує прес-служба українського підприємства.

Як зазначив президент "Тaqnia Aeronautics", генерал-майор у відставці Алі Мохаммед Аль-Гхамді, "підписання даного меморандуму є наступним значним кроком у розвитку нашої співпраці. Ми вже підписали відповідні документи щодо взаємодії за проектом нового транспортного літака Ан-132 та спільного просування спеціальних варіантів літака Ан-148. Вибір на користь Ан-178 ми зробили беручи до уваги хороші характеристики цього літака".

Його значними перевагами в порівнянні з іншими літаками цього класу, за його словами, є ціна та низькі експлуатаційні витрати. "Ми також будемо реалізовувати спільну маркетингову політику з просування Ан-178 на ринки інших країн близькосхідного регіону, а потім плануємо спільне виробництво цих машин", - додав Аль-Гхамді.

За словами першого віце-президента ДП "Антонов" Олександра Коцюби, "підписання даного меморандуму підтверджує, що Ан-178 - сучасний, надійний та функціональний літак, який викликає інтерес у потенційних замовників. Ми вдячні нашим партнерам за довіру та готові до виконання зобов'язань в рамках підписаних домовленостей".

Нагадаємо, український новітній транспортний літак Ан-178 вперше був представлений на Міжнародному авіакосмічному салоні "Ле Бурже-2015" у червні цього року.

Ан-178 - середній транспортний літак вантажопідйомністю 15-18 тонн. Його швидкість становить 825 км/год, вантажопідйомність - 18 тонн (два стандартних морських контейнери), висота польоту - 12 км, дальність польоту – 5,5 тис. км. Літак здатний сідати і злітати з будь-яких аеродромів, у тому числі з грунтовим покриттям, що робить його затребуваним і для потреб оборони.

Новий транспортник має замінити турбогвинтові літаки Ан-12 та С-160, у більшості з яких вичерпується ресурс. Ан-178 схожий за силуетом вантажної кабіни на літаки С-160 і Ан-12, але випереджатиме їх за льотними характеристиками. Потенційний портфель замовлень на Ан-178 перевищує $4 млрд.

Фото: twitter.com/rupaharia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-