Україна попросила в СОТ допомоги у захисті агроринку

Україна попросила в СОТ допомоги у захисті агроринку

Укрінформ
На Міністерській конференції СОТ у Найробі в ході першого дня панельних дискусій обговорювали необхідність скасування експортних субсидій для агропродукції та запровадження спеціального захисного механізму для країн, що розвиваються.

Про це заявила заступник міністра агрополітики і продовольства з питань євроінтеграції Владислава Рутицька, яка у складі української делегації бере участь у конференції СОТ, повідомляє прес-служба Мінагрополітики .

«Основною темою для дискусій є скасування експортних субсидій для агропродукції і запровадження в торгівлі сільськогосподарськими товарами спеціального захисного механізму для країн, що розвиваються», - зазначила Рутицька.

Водночас, за її словами, українська делегація виступила з пропозицією посилити можливості для України при захисті свого внутрішнього ринку через застосування нового спеціального захисного механізму.

"Ми пропонуємо посилити можливості для України при захисті свого внутрішнього ринку через застосування нового спеціального захисного механізму", - зазначила заступник міністра.

Вона також додала, що ключове питання на нинішній конференції - це подальший розвиток торговельних відносин у рамках СОТ. "Міністерська конференція в Найробі - це одна із спроб створити нові умови для розвитку світової торгівлі», - підкреслила Рутицька.

Нагадаємо, 10-а міністерська конференція СОТ проходить 15-18 грудня в Найробі (Кенія). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-