Підприємства в

Підприємства в "Л/ДНР" завантажені лише на 20% - розвідка

Ексклюзив
Укрінформ
Виробничі потужності підприємств на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської області в середньому завантажені лише на 20%.

Про це Укрінформу повідомили в ексклюзивному коментарі в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

"У середньому виробничі потужності підприємств на території "ДНР" і "ЛНР" були завантажені лише на 20%. Причиною цього є відсутність попиту на їхню продукцію, нестача сировини, а також виконання керівництвом ДНР та ЛНР вимог Росії щодо припинення постачання вугілля до України в зв'язку з подіями довкола Криму", - повідомили в розвідці.

Зазначається, що Росія та керівництво “ДНР” і “ЛНР” навмисно провокують відновлення боїв, щоб за рахунок цього, зокрема, виправдати "свою неспроможність вирішити соціально-економічні проблеми на окупованих територіях України та забезпечити нормальну економічну діяльність самопроголошених республік".

Так, у 2015 році сукупний дохід підприємств та установ, що входять до сфери діяльності т.зв. “міністерства, палива, енергетики та вугільної промисловості” “ЛНР”, склав лише 30% від запланованого рівня. При цьому чистим фінансовим результатом їх діяльності став збиток у 65,8 млн рублів замість запланованого прибутку у сумі 90,6 млн руб.

Наслідком дій окупантів вже стало повне чи часткове припинення роботи шахт ім. Челюскінців (Донецьк), “Прогрес” (м.Торез, Донецька область) та Ровеньки (Луганська область), а також Донецького металургійного комбінату, Донецького коксохімічного заводу, Донецького електрометалургійного заводу та ряду інших підприємств. Їх працівникам виплачено лише 10% від заробітної плати за вересень за зниженим курсом.

"За таких умов власники зазначених економічних об'єктів здійснюють демонтаж обладнання, яке вивозиться до Росії та розгортається на нових виробничих майданчиках. Зокрема, такі роботи проводяться на Макіївському та Донецькому металургійних заводах, а також на Харцизькому трубному заводі (провідний український виробник прямошовних зварених нафтових труб великого діаметру). Крім того, частина металоконструкцій здається на металобрухт", - повідомили у військовій розвідці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-