Україна готова будувати газогін з Туркменістаном - Зубко

Україна готова будувати газогін з Туркменістаном - Зубко

Укрінформ
Україна готова постачати обладнання та комплектуючі для реалізації проекту будівництва транснаціонального газопроводу Туркменістан - Афганістан - Пакистан - Індія, а також брати безпосередню участь у зведенні газогону.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко, який перебуває у Туркменістані з робочою поїздкою, повідомляє Урядовий портал

«Україна готова поставляти продукцію підприємств «Зорямашпроект» та НВО ім. Фрунзе для будівництва цього газопроводу. Ми готові поставляти трубну продукцію, а також виконувати будівельно-монтажні роботи», - сказав Зубко під час зустрічі з віце-прем'єром Кабінету міністрів Туркменістану Ягшигельди Какаєвим, що відбулася напередодні церемонії відкриття будівництва газопроводу.

Крім того, Зубко заявив про готовність України долучитися до будівництва магістральної залізничної дороги та лінії електропередач, які реалізовуватимуться в рамках зведення ТАПІ.

За його словами, Україна також зацікавлена в імпортуванні з Туркменістану світлих нафтопродуктів, зокрема дизпалива, якість якого сьогодні відповідає європейським стандартам.

Будівництво транснаціонального газопроводу ТАПІ відкрив президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов. У церемонії взяли участь президент Ісламської Республіки Афганістан Мохаммад Ашраф Гані, віце-президент Республіки Індія Мохаммад Хамід Ансарі, прем'єр-міністр Ісламської Республіки Пакистан Мохаммад Наваз Шаріф.

Протяжність газопроводу, відповідно до проекту, має скласти 1735 км, з яких понад 700 припадуть на територію Афганістану. Газопроводом щорічно транспортуватиметься 33 млрд кубометрів газу з Галкинишського родовища.

Загальна вартість проекту становить близько 30 млрд дол., при цьому кошти на проведення робіт виділили США і Азіатський банк розвитку. Очікується, що будівництво буде завершено до кінця грудня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-