Абромавичус каже, що не голосував за кандидата на посаду директора

Абромавичус каже, що не голосував за кандидата на посаду директора "Борисполя"

Укрінформ
Міністр економіки України Айварас Абромавичус розповів про перебіг відбору генерального директора міжнародного аеропорту "Бориспіль".

"Ми зазвичай не коментуємо рішення номінаційного комітету. Але можу сказати, що більшістю голосів прийнято таке рішення (підтримати кандидатуру. - Ред.). Я особисто можу сказати, що голосував проти цього кандидата ...", - наводить його слова ТСН.

Міністр вважає незадовільними результати конкурсів не тільки в аеропорту "Бориспіль", а й на інших державних підприємствах. Зокрема на залізниці та в енергетиці.

Щодо кандидатури самого Юрія Солончука, Абромавичус заявив, що за нього не голосував. За словами міністра, претендент не відповідає його вимогам, адже керувати державними компаніями мають люди із незаплямованою репутацією.

Нагадаємо, Юрій Солончук уже був директором аеропорту "Бориспіль", в 2010-му він судився із летовищем через свою премію у $140 тис. і програв суд. За результатами його діяльності у 2008 році КРУ склало акт, де зазначаються значні махінації із майном аеропорту. За президентства Януковича Солончук працював в аеропорту Сімферополя. Російська ревізія встановила, що в період керівництва Солончука з підприємства зникло 60 млн грн.

24 листопада в Кабінеті міністрів збиралась номінаційна комісія, яка обрала Юрія Солончука кандидатом на призначення директором аеропорту. Із протоколу засідання відомо, що участь у ній брали десять членів. П'ятеро – міністри економічного блоку і ще п'ятеро – іноземні експерти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-