Яресько анонсувала зниження трьох податків з Нового року

Яресько анонсувала зниження трьох податків з Нового року

Укрінформ
Міністерство фінансів пропонує з 1 січня 2016 року суттєво знизити єдиний соціальний внесок, податок на доходи фізичних осіб, податок на доходи підприємств.

Про це під час засідання Кабінету Міністрів сказала міністр фінансів Наталія Яресько, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 «З метою зниження податкового навантаження ми пропонуємо більш суттєве зниження, ніж було напочатку, зниження ставок податків протягом кількох років. Ми пропонуємо знизити ставку єдиного соціального внеску (ЄСВ) з поточних 41% до 20% вже у 2016 році з максимальним рівнем нараховування 25 мінімальних зарплат», - розповіла міністр фінансів.

За її словами, фізичні особи будуть сплачувати 0% ЄСВ замість нинішніх 3,6%.

«Вже у 2016-ому ми пропонуємо встановити податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) та податок на прибуток підприємств на рівні 18%. Таким чином, доходи фізичних осіб та доходи підприємств будуть оподатковуватися однаково», - зазначила Яресько.

Вона додала, що у 2017 році ПДФО та податок на прибуток будуть знижені до 17%.

«І нарешті, у 2018 році ми маємо намір скасувати ЄСВ та встановити єдиний податок на зарплату на рівні 20%», - анонсувала міністр.

Яресько пояснила, що для забезпечення додаткової підтримки найменш захищеним верствам громадян пропонується залишити єдину соціальну пільгу в розмірі 0,5 мінімальних зарплат та розширити сферу її застосування, збільшивши поріг зарплат для отримання пільги з 1,4 мінімальних зарплат до 3 мінімальних зарплат.

«У 2016 році це приблизно 4134 грн. Це дозволить створити одне з найменших податкових навантажень на заробітну плату у країнах Європейського Союзу. А 16% громадян користуватимуться мінімальною соціальною пільгою та не будуть платити ЄСВ в розмірі 3,6%», - розповіла Яресько.

На її думку, це саме те, чого очікують від уряду українці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-