Нацбанк проведе перший аукціон з продажу ОВДП

Нацбанк проведе перший аукціон з продажу ОВДП

Укрінформ
Національний банк України розпочинає проведення аукціонів з продажу державних облігацій України.

Таку можливість було передбачено постановою правління НБУ № 615 від 17 вересня, передає прес-служба регулятора.

Як наголошується, перший аукціон з продажу Національним банком облігацій внутрішньої державної позики відбудеться на торговельних майданчиках фондових бірж "Перспектива" і "ПФТС" 8 грудня 2015 року. На продаж буде виставлено ПДВ-ОВДП UA4000185557 (дата остаточного погашення 22 липня 2019 року).

"Початкова ціна цінних паперів та їх кількість, що пропонується до продажу, умовами аукціону не встановлюється. В ході аукціону учасники торгів матимуть змогу запропонувати Національному банку свої умови купівлі ОВДП (їх кількість та ціну), подаючи конкурентні заявки", - цитує повідомлення Економічна правда.

"Заявки учасників аукціону задовольняються, починаючи з найвищої ціни. Розрахунки за результатами аукціону відбуваються за принципом "поставка цінних паперів проти оплати" у день проведення аукціону", - повідомляє регулятор.

Також наголошується, запровадження аукціонів з продажу і купівлі регулятором держоблігацій спрямоване на більш гнучке регулювання грошово-кредитного ринку та ліквідності банків України.

Відповідно до Постанови № 762 "Про затвердження Порядку купівлі/продажу цінних паперів України шляхом ініціювання аукціонів на торговельних майданчиках фондових бірж" Національний банк може ініціювати такі аукціони з двох причин, нагадує веб-видання.

Перша - з метою регулювання грошово-кредитного ринку. Для цього регулятор може як купувати, так і продавати зазначені цінні папери.

Друга - для задоволення вимог за операціями з рефінансування та прямого репо. В цьому разі регулятор може продавати цінні папери, які використовуються як предмет застави (операції).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-