Міжнародні резерви з початку року зросли на 75% - НБУ

Міжнародні резерви з початку року зросли на 75% - НБУ

Укрінформ
За попередніми даними міжнародні резерви України на 1 грудня становили $13,148 млрд в еквіваленті. З початку року їх обсяг збільшився на 75% або на $5,615  млрд.

Протягом листопада резерви збільшилися на $186 млн, інформує прес-служба НБУ.

"Нарощуванню резервів сприяло надходження від операцій swap з іноземними банками у сумі $650,5 млн. Ще $9,5 млн регулятор купив під час валютних аукціонів для поповнення резервів", - йдеться у повідомленні.

Як підкреслили в НБУ, зростання відбулося, незважаючи на необхідність здійснити платежі уряду з погашення та обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті: "На ці цілі було витрачено $129 млн (крім платежів на користь МВФ), у тому числі $34,9 млн – на обслуговування за облігаціями зовнішньої державної позики та державними цінними паперами. Також $55,5 млн було спрямовано на платежі уряду та Національного банку на користь Міжнародного валютного фонду".

Крім того, в листопаді регулятор проводив інтервенції для згладжування коливань на міжбанківському валютному ринку. Протягом місяця НБУ продав $143,1 млн (на аукціонах - $130,4 млн, за адресними інтервенціями – $12,7 млн).

"Наразі обсяг міжнародних резервів України є достатнім для виконання зобов’язань і поточних операцій Уряду та Національного банку України", - запевнили в НБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-